Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα περιστατικά τραυματισμένων διαδηλωτών τα οποία αντιμετώπισαν μετά τη χθεσινή πορεία στην Αμφιάλη, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Στην ανακοίνωση τους οι γιατροί αναφέρουν ότι προσήχθησαν στα επείγοντα 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι, από κλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από τα ΜΑΤ αλλά και από πέτρες, από «μέλη της Χ.Α.».

 

Οι γιατροί του Τζάνειου κάνουν έκκληση «να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

 

Η ανακοίνωση:

 

«Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι.

 

Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης, αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό.

 

Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».