«Μας έφεραν 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι»

«Μας έφεραν 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι» Facebook Twitter
21

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα περιστατικά τραυματισμένων διαδηλωτών τα οποία αντιμετώπισαν μετά τη χθεσινή πορεία στην Αμφιάλη, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ανακοίνωση τους οι γιατροί αναφέρουν ότι προσήχθησαν στα επείγοντα 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι, από κλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από τα ΜΑΤ αλλά και από πέτρες, από «μέλη της Χ.Α.».

Οι γιατροί του Τζάνειου κάνουν έκκληση «να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Η ανακοίνωση:

«Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης, αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό.

Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή η αντίδραση πρέπει να είναι μόνιμος καταστροφική, δεν θα μπορούσε να είναι λογική και ουσιαστική; Δηλαδή τι θα προσφέρει λίγη ακόμα καταστροφή παραπάνω ως προσπάθεια για δικαιοσύνη και λύση των προβλημάτων; Για να λυθεί οπουδήποτε πρόβλημα χρειάζεται ψυχραιμία, λογική και κυρίως κατανόηση του προβλήματος, όχι απλά αντίδραση.. Με νεύρα, ένταση, τυφλή αντίδραση, εκτός από εκτόνωση τι άλλο θα καταφέρουμε;
Ψυχραιμία και λογική χρειάζεται.Η βία ως τυφλή επίθεση δεν μπορεί να είναι απάντηση σε οποιαδήποτε αδικία. Ο πολιτισμός απαντά στην αγριότητα με πολιτισμό. Ο πολιτισμός χάνεται όταν απαντά στην αγριότητα με αγριότητα.
Είπα ότι η βία ως απάντηση δεν μπορεί να είναι λύση, όχι ως άμυνα.Γιατί δηλαδή πρέπει να εξισωθείς με αυτόν που κάνει κάτι άσχημο, υποτίθεται πως είσαι καλύτερος από αυτόν.
Αλήθεια από το παρακάτω βίντεο, το παχύσαρκο παιδάκι όταν αντέδρασε στον νταή που τον χτυπούσε, εξισώθηκε αυτόματα και έγινε το ίδιο με αυτόν; https://www.youtube.com/watch?v=mEqniEvNcnk
Η ψυχραιμία και η λογική -ρομαντικός ορθολογισμός μου φαίνεται- ως απάντηση σε αυτή την αναίσχυντη τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι δείγμα υψηλού πολιτισμού. Ο επιτηδευμένος εκπολιτισμός των συναισθημάτων: της οργής, της αδικίας, της απογοήτευσης, της απόγνωσης, ακούγεται πολύ ψεύτικος. Μάλλον περισσότερο παρωχημένη θεωρητικολογία και παράλογος συμβατισμός είναι, δειλία, αποστασιοποίηση, πες το όπως θες. Ο αγώνας και η οποιασδήποτε μορφής βία δεν ταυτίζεται πάντα με το χουλιγκανισμό (όπως έχει καταλήξει να παρουσιάζεται από τους ελπιδοφόρους ορθολογιστές- στοχαζόμενους - πολιτισμένους). Πάθος και δημιουργικότητα χρειάζεται.
Διαβάζοντας το σχόλιο, σου μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Πρετεντέρη, με ύφος κλαμένου κουταβιού, να "εκλιπαρεί" την αριστερά να μην πέσει στην "παγίδα της βίας". Την ίδια έκκληση κάνει και η κυβερνητική προπαγάνδα, εξισώνοντας ταυτόχρονα τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, με τις επιθέσεις των ορδών του Μιχαλολιάκου.
Για να μην αναρωτιέστε ποιόν υπηρετει το παρακράτος: Αυτόν που υπηρετούσε πάντα.Δηλωση του Giorgos Papandreou: Φτάσαμε από τις «κρεμάλες» στις δολοφονίες, ας είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα το τελευταίο.Το παρακράτος που τον έφερε και τον κράτησε στην εξουσία, τώρα τον ξεπλένει. Μαζι με τοαίμα χιλιάδων Ελλήνων που έχυσε. Ευτυχώς, ο κόσμος ξύπνησε.
Τι ακριβώς δεν σου άρεσε στη δήλωση; Η υπενθύμιση ότι αυτοί που στήνατε μαζί τις κρεμάλες στο Σύνταγμα τώρα σας ξεπέρασαν και έφτασαν στο φόνο; Όταν μαζί μουτζώνατε και θέλατε να κάψετε το "μπουρδέλο τη Βουλη" δεν ήταν παρακράτος οι χρυσαυγίτες;
Καλή η προπαγάνδα σου, αλλά (δυστυχώς για σένα κι ευτυχώς για μας) χρυσή αυγή δεν υπήρχε στις πλατείες, όχι μόνο στις πλατείες αλλά πουθενά στο φως της ημέρας. Μιά φορά εντοπίσθηκαν 2 φασίστες (λεωφορειούχοι της ΕΘΕΛ) και κάτω από την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου κατέφυγαν (που αλλού;) στα ΜΑΤ.Βεβαίως υπήρχαν και ελληνικές σημαίες, μέσω των οποίων αντιπροσωπευόταν ένα τμήμα του κόσμου, κυρίως οπαδοί του Καμμένου και του ΕΠΑΜ (Καζάκης), οι οποίοι, κατά την γνώμη μου, πολύ απέχουν από τον ναζισμό.Από αλλού, Λήδα μου, στρατολογούν οι φασίστες.
Αυτό το παραμύθι με το Σύνταγμα και τους χρυσαυγίτες πρέπει να σταματήσει!Δεν ήταν οι χρυσαυγιτες!Αυτοί έκαναν ομιλίες στην μητρόπολη απ'εξω τότε.Και κρατούσαν ρόπαλα τις σημαίες Όποιος πήγαινε ξέρει και οτι απο το Σύνταγμα τους έδιωξαν.Άλλωστε πάντα το πολύ 200 άτομα μαζέυοντε.
Ειχες δει εσυ πολλους αριστερους στην Αμαλιας να μουτζωνουν τη Βουλη; Γιατι εμεις ειχαμε την εντυπωση οτι καναμε καθε μερα γενικες συνελευσεις στην πλατεια. Και αν ειναι δυνατον να ισχυριζεται καποιος οτι υπαρχει εστω και μακρινη σχεση αναμεσα στους νεοναζι και τους αριστερους, και να εξισωνει την ειρηνικη αν και δυναμικη διαμαρτυρια με τους φονους και τα μαχαιρωματα.
και για όλους όσους μιλούν για προπαγάνδα και λένε πως στο Σύνταγμα δεν υπήρχαν χρυσαυγίτες, ακόμη κι αν δεν υπήρχαν χρυσαυγίτες, σίγουρα υπήρχαν όμως άτομα που αργότερα ψήφισαν την χ.α. η οποία θα τιμωρούσε τους κακούς βουλευτές και ίσως να έκαιγε και το μπουρδέλο κάποια στιγμή.