Ληστεία σε τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση- Συνελήφθη 58χρονος

Ληστεία σε τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση - Συνελήφθη 58χρονος Facebook Twitter
pixabay
0

Ένας 58χρονος, γνωστός στις αρχές για κλοπές και απάτες με υπολογιστές, φέρεται να είναι ο δράστης της «κινηματογραφικής» κλοπής από τέσσερις θυρίδες τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο άνδρας συνελήφθη στην Αττική από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψη, έπειτα από τον εντοπισμό DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας. Μάλιστα, ο 58χρονος διατηρούσε και ο ίδιος θυρίδα στο υποκατάστημα του Ψυχικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κλοπής κατ' εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το χρονικό

Ο δράστης κατάφερε να ανοίξει και να αδειάσει τέσσερις θυρίδες από θησαυροφυλάκιο υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό χωρίς οι ιδιοκτήτες να το αντιληφθούν άμεσα. Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο όταν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων άρχισαν να καταγγέλλουν στις αρχές ότι έλειπαν αντικείμενα και χρήματα από τις θυρίδες τους.

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 όταν μία γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα ακολούθησε δεύτερη καταγγελία που αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα, σύμφωνα με την οποία από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες. Άλλες δύο καταγγελίες υποβλήθηκαν, από γνωστές οικογένειες της Αθήνας.

Ένα ακόμα θύμα, κατήγγειλε ότι εξαφανίστηκαν κοσμήματα 1 εκατ. ευρώ και μία γυναίκα κατέθεσε πως έλειπαν από την δική της θυρίδα 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος τελικά ανατέθηκε σε εξειδικευμένο κλιμάκιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέπαστρο Καλατράβα

Ελλάδα / Στέγαστρο Καλατράβα: «Το ορθό θα ήταν να παραμείνει κλειστό για την επόμενη διετία»

Ο Χρήστος Ροδόπουλος, επισκέπτης καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας στο Monash University και μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ, δίνει στη LiFO απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν απαντά κανείς μέχρι τώρα και αφορούν την ασφάλεια του σταδίου και «συμβόλου» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ