Κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και σε σχολείο στη Γλυφάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Παπανικολάου.

 

Πριν από λίγο ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του πως «Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό.

 

Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

 

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό. Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.» ανέφερε ο δήμαρχος.

 

 

Την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν σχολεία στη Λήμνο, στην Ηλεία, την Πέλλα και στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, κλειστό παραμένει και το 2ο Λύκειο Καισαριανής αλλά και το τμήμα στο Κερατσίνι όπου βρέθηκε μαθητής θετικός στον κορωνοϊό.

 

Όπως έχει αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με ένα κρούσμα κλείνει τμήμα με περισσότερα όλο το σχολείο.

 

Κρούσμα σε δημοτικό σχολείο στη Γλυφάδα - Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά
Τα κλειστά σχολεία σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας