Φωτιά στη Σύρο

Κορυδαλλός: Η άδεια του γηροκομείου είχε ανακληθεί από το 2020, λέει η περιφέρεια Αττικής

Κορυδαλλός: Η άδεια του γηροκομείου είχε ανακληθεί από το 2020, λέει η περιφέρεια Αττικής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η περιφέρεια Αττικής ενημερώνει πως η άδεια του γηροκομείου όπου εντοπίστηκαν σε τρόφιμοι σε άθλια κατάσταση είχε ανακληθεί από το 2020.

Ωστόσο, «υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας», όπως αναφέρει.

Οι ηλικιωμένοι, που εντοπίστηκαν εντός της δομής από κλιμάκιο της περιφέρειας, ήταν σε κατάσταση εξαθλίωσης, παρουσίαζαν αφυδάτωση αλλά και ψώρα. Για να μπουν εντός του χώρου, οι υπάλληλοι χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα στην είσοδο. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η περιφέρεια επεσήμανε πως πλην της αναστολής λειτουργίας, είχαν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ.

«Από το 2020 και κατόπιν σχετικών ελέγχων είχαμε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και είχαμε προχωρήσει στην έκδοση τριών αποφάσεων ανάκλησης της άδειας καθώς και σφράγισης της μονάδας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της και της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου.

Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό» αναφέρθηκε. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, «υπήρξε προσωρινή διαταγή του διοικητικού εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Ωστόσο, σήμερα και μετά από επικοινωνία του περιφερειάρχη με τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, συντονίστηκε η ασφαλής μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής  έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται  πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας,  η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα  στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο, η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε».

Ελλάδα
0

Φωτιά στη Σύρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

Ελλάδα / Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια» καταγγέλλει η μητέρα του ανήλικου
LIFO NEWSROOM
Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Ελλάδα / Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Πέρασε ένας μήνας από την εξαφάνιση της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ και της 73χρονης Φρανσουάζ Μπουτό στη Σίκινο - «Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης στην Le Figaro
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ