Κορωνοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση. 

Πρόκειται για παρεμβάσεις που εξετάζεται να τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπουν τους χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και τους μεικτούς χώρους στην εστίαση και την ψυχαγωγία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται πέρα από το «τσουχτερό» πρόστιμο- που σήμερα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ- το ενδεχόμενο να επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας σε μια επιχείρηση ακόμη και από την πρώτη παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Την Τετάρτη θα γίνει νέα σύσκεψη για αυτό το ζήτημα και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη εβδομάδα. 

Επίσης, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης για το ποιο χώροι είναι αμιγείς και ποιοι μεικτοί, ενώ από τις 15 Ιουλίου θα αρχίσει ένα κύμα ελέγχων σε τουριστικές περιοχές, όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα. 

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι από την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, της τάξεως του 75%. Σήμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, βρισκόμαστε λίγο πάνω από τα 6.000 κρούσματα. 

Τα πιο πολλά αφορούν κυρίως νέες ηλικίες, ενώ από τη διερεύνηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας «προκύπτει ότι σχετίζονται, όπως περιμέναμε, κυρίως με δραστηριότητες ψυχαγωγίας και κινητικότητας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Κινητές ομάδες εμβολιασμού

Πέρα από την αυστηροποίηση των κυρώσεων για τις επιχειρήσεις που εξετάζεται, στο μέτωπο του εμβολιασμού ξεκινά επιμέρους πρόγραμμα, για να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές

«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες περιοχών, οι οποίοι ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών και ακολούθως κινητά συνεργεία της Επιχείρησης “Ελευθερία”, που θα καλύψουν συγκεκριμένες μέρες στις περιοχές αυτές. Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο από την Κρήτη», δήλωσε σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα σκευάσματα της Pfizer και της Johnson & Johnson. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM