Κεραμέως: Μετά τις 20 Μαΐου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Κεραμέως: Μετά τις 20 Μαΐου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία Facebook Twitter
Κεραμέως: Μετά τις 20 Μαΐου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία (Eurokinissi)
0

Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς» και η απόφαση για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων ακολουθεί την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας.

«Επιλέξαμε μια πιο συντηρητική στάση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν» διευκρίνισε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για εκ περιτροπής μαθήματα πάρθηκε για συγκεκριμένους λόγους.

Θα ακολουθήσουν δε, και οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα καλύπτουν την ύλη από το σπίτι, πρόσθεσε.

Για το θέμα των απουσιών επισήμανε ότι «για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και σβήσιμο απουσιών. Δεν θέλουμε να βάλουμε κι άλλη γραφειοκρατία. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες πολίτες.» είπε τονίζοντας ότι δεν θα προσμετρηθεί η απουσία σε μαθητές που θα δηλώσουν, με βεβαίωση γονέων, ότι στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή που έχει νοσήσει από κορωνοϊό.

Ζαχαράκη: Βήμα βήμα η επιστροφή της κανονικότητας

«Πρώτο μέλημα είναι να μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και για τα μικρότερα παιδιά είναι πιο δύσκολο να ελέγξουν κινήσεις», σημείωσε από την πλευρά της και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στο cnn.gr.

«Προχωράμε βήμα βήμα σε αυτή την περίοδο επιστροφής της κανονικότητας, αξιολογώντας κάθε μέρα και εάν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε τους σχεδιασμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια και τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, εκτός της Γ΄, θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και «δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή σε αυτό».

Ωστόσο, τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν εάν χρειαστεί.

Αναφορικά με την Γ' Λυκείου, που ξεκινά μαθήματα πρώτη από τις υπόλοιπες τάξεις στις 11 Μαΐου, σημείωσε πως 

«Οφείλουμε ειδικά στα παιδιά της Γ' Λυκείου να επιστρέψουν και το υπουργείο Παιδείας θα είναι κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ανοικτό στο να συζητήσει θέματα ύλης ή οτιδήποτε άλλο προκύψει».

Ερωτηθείσα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως «μέσα από τα ολιγομελή τμήματα, θα είναι ευκολότερο να λύνονται απορίες, έτσι ώστε να πάνε πιο έτοιμα στις εξετάσεις».

Με πληροφορίες από το ΣΚΑΪ/cnn.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

«Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά που έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί σε γειτνιάζοντες χώρους παραγωγής καθώς και όμορες επιχειρήσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων
NEWSROOM
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων οι 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Ελλάδα / Καύσωνας: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων με 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.3 °C - Θερμοκρασίες 96 και 160 βαθμών κατέγραψε θερμικό drone σε Ομόνοια και Λυκαβηττό - Πέφτει η θερμοκρασία από την Παρασκευή
NEWSROOM
Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Ελλάδα / Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, καθώς και περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τον 16χρονο τραυματία στο νοσοκομείο
NEWSROOM