Σχολεία: Αναλυτικά το σχέδιο επιστροφής των μαθητών από τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Σχολεία: Αναλυτικά το σχέδιο επιστροφής των μαθητών από τη Δευτέρα 11 Μαΐου Facebook Twitter
Σχολεία: Αναλυτικά το σχέδιο επιστροφής των μαθητών από τη Δευτέρα (Eurokinissi)
0

Ανοίγουν τα σχολεία, τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, από  τη Δευτέρα 11 Μαΐου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό επιστροφής στην καθημερινότητα μετά την πανδημία.

Το δεύτερο κύμα μαθητών, για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, επιστρέφει στα θρανία από τις 18 Μαΐου.

Ωστόσο, η επιστροφή θα γίνει τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα που έχει ορίσει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας. Αρχικά, οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής, οι μισοί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη, Πέμπτη προκειμένου να υπάρχουν μικρότερα τμήματα, το πολύ 15 ατόμων και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:

-Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων θα δοθούν οδηγίες σε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

-Στα σχολικά λεωφορεία θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας από τους μαθητές ενώ υποχρεωτική, για όσους μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

-Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός ενώ προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

-Αναμένεται να προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.

-Απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

-Η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες είναι προαιρετική.

-Παρέχεται η δυνατότητα μη προσμετρούμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο με βάση δήλωσης του γονέα

-Θα γίνεται ζωντανή εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθήματος για όσους μαθητές έχουν λόγο απουσίας από το σχολείο

-Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ευάλωτες ομάδες, την λήψη ειδικών μέτρων με την δυνατότητα εξέτασης τον Σεπτέμβριο, στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νοσήσει από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Ημερομηνίες- κλειδιά για την παιδεία

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τη μεγάλη μερίδα υποψηφίων, των Γενικών λυκείων, ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στα βασικά μαθήματα, με την Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Προσανατολισμού.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα εξετασθούν οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.

Το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκινά όπως πάντα με την Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων ξεκινούν την Τρίτη 16 Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις Τρίτη 30 Ιουνίου με τα μαθήματα ειδικότητας.

Η ομάδα των ειδικών, για το άνοιγμα των σχολείων, δημιουργεί ειδικό πρωτόκολλο για τις περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων στα σχολεία.

«Η αναζήτηση της επαφής δεν θα οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων», σύμφωνα με το σχέδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε περίπτωση θα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών κρούσματος και θα υπάρχει ειδική διαβάθμιση στα μέτρα, ανάλογα με την ευρύτητα της διασποράς.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ