Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί και στην εστίαση - «Είμαστε σε φάση έξαρσης»

Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί και στην εστίαση - «Είμαστε σε φάση έξαρσης» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19 στη χώρα τις τελευταίες ημέρες εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, υποστηρίζοντας πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και στην εστίαση.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο κ. Γώγος δήλωσε πως στην περίπτωση που ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός στα κέντρα διασκέδασης δεν θα είχαμε κρούσματα.

Αναλύοντας περαιτέρω το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου ο καθηγητής είπε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

Σε χώρους διασκέδασης το μεγαλύτερο πρόβλημα

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα έχει βάση, καθώς τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με το συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης.

Ωστόσο, παράλληλα, ανέφερε πως κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.


 

Είμαστε σε φάση έξαρσης

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε φάση έξαρσης. «Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του», εξήγησε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ