Γώγος: Δύσκολα θα απελευθερώσουμε τις μετακινήσεις για το Πάσχα

Γώγος: Δύσκολο να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Χαράλαμπος Γώγος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αποφασιστεί απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα, ενώ προειδοποίησε ότι οι εικόνες συνωστισμού σε πλατείες κινδυνεύουν «να μας γυρίσουν πίσω».

 

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των ειδικών. «Αυτή τη στιγμή το βλέπω δύσκολο να προχωρήσουμε σε απλή απελευθέρωση της πασχαλινής εξόδου», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

«Είναι μεγάλος ο κίνδυνος για επιδημιολογική φόρτιση, μεταφορά κρουσμάτων, αλλά και της αντιμετώπισης ανθρώπων στα νοσοκομεία της περιφέρειας», εξήγησε ο κ. Γώγος.

 

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα, δήλωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή την Παρασκευή για να ληφθεί μια απόφαση «ασφαλής, συγκροτημένη και κοντά στην εκκλησία».

 

«Δραστηριότητες με υψηλή επικινδυνότητα»

 

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, ο Χαράλαμπος Γώγος έκανε λόγο για προβληματικά φαινόμενα.

 

«Αυτές οι δραστηριότητες έχουν υψηλή επικινδυνότητα, είναι στο “κόκκινο” επιδημιολογικά. Κινδυνεύουν να μας γυρίσουν πίσω», προειδοποίησε και επεσήμανε ότι πλέον νοσούν και νεότεροι.

 

Ερωτηθείς αν η επιτροπή θα εισηγηθεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση, για να αποφορτιστεί η κατάσταση με τις συναθροίσεις σε πλατείες, απάντησε ότι όλα θα κριθούν από την πίεση στο σύστημα υγείας.

 

«Αμέσως μετά τις γιορτές θα το δούμε», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η εστίαση είναι μία από τις επόμενες δραστηριότητες που θα ανοίξουν. Τόνισε όμως ότι ακόμη κι αν ανοίξει η εστίαση «δεν μπορούν να υποκατασταθούν οι δραστηριότητες τέτοιου τύπου», αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις σε πλατείες.

 

«Η εστίαση θέλει τέσσερα άτομα σε ένα τραπέζι, με αποστάσεις. Η ασφαλής εστίαση μπορεί να ξεκινήσει. Το πότε θα το δούμε ανάλογα με τα δεδομένα», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ