Νέες εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας με εκατοντάδες συγκεντρωμένους να παραμένουν στα σημεία και μετά τις 9μμ που θεωρητικά τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας κορωνοϊού. 

 

Για ένα ακόμα βράδυ η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι γέμισαν με κόσμο.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στου Ψυρρή, η πλατεία και οι πεζόδρομοι ήταν αδιάβατοι, στο Κολωνάκι χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, κοσμοσυρροή και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μία μέρα μετά το χθεσινοβραδινό «κορωνοπάρτι» μέχρι πρωίας, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

 

Στην Κυψέλη δε, στήθηκε πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό, που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή και με τον κόσμο να φτάνει ακόμα και τα 1.000 άτομα.

 

Διαφορετική η εικόνα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, που από νωρίς είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της νεοσύστατης ομάδας της ΕΛΑΣ, της ΟΔΟΣ, αλλά και επιπλέον δυνάμεις, που έκαναν εκτεταμένους ελέγχους.  

 

Ωστόσο, από νωρίς χθες είχε παρατηρηθεί συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα.

 

Οι εικόνες προκαλούν προβληματισμό, καθώς όπως φαίνεται, δεν μπορεί να εποπτευθούν και να εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

 

Ανησυχία και από πλευράς ειδικών, οι οποίοι κατά την τελευταία συνεδρίασή τους, την Παρασκευή, αποφάσισαν ότι το ιικό φορτίο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν ευνοούν το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr