Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου

Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου (Eurokinissi)
0

Την εκτίμηση ότι δύσκολα θα ανοίξει κάτι πριν την 14η Δεκεμβρίου έκανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας για τις προϋποθέσεις για την άρση του lockdown λόγω του κορωνοϊού επισήμανε ότι το κακό δεν είναι τα πολλά κρούσματα αλλά τα ενεργά κρούσματα τα οποία υπολογίζονται σε 20.000 διαγνωσμένα, ενώ τα μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως «πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι» τόνισε.

«Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι» τα πράγματα, τόνισε, ενώ για ενδεχόμενα μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown επισήμανε ότι «τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα».

Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για προβλεπτικά μοντέλα, που ορίζουν ότι «όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις».

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι τίθεται πρόβλημα με την οικονομία αλλά αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση.

Σχολιάζοντας τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί επισήμανε ότι το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις. 

Πρόσθεσε δε, πως αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλά  καθώς «η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον».

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ