Γιώργος Τράγκας: Τα πόθεν έσχες και η εταιρεία στην Αγγλία – Τι ερευνούν οι Αρχές

Γιώργος Τράγκας: Τα πόθεν έσχες και η εταιρεία στην Αγγλία – Τι ερευνούν οι Αρχές Facebook Twitter
0

Νέα δεδομένα γίνονται γνωστά όσον αφορά στην υπόθεση ελέγχου των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα

Μιλώντας στο Mega, o δικηγόρος του εκλιπόντα, Νίκος Αγαπηνός, αναφέρθηκε στις δηλώσεις πόθεν έσχες του, ενημερώνοντας πως η «υποχρέωση αυτή του Γιώργου Τράγκα είχε εξαντληθεί, είχε περαιωθεί το 2016». 

Ο δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος Μονακό, είπε ο δικηγόρος, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι από το 2016 και ύστερα δεν ελεγχόταν φορολογικά από τις ελληνικές Αρχές. 

Πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, που μίλησαν στο ίδιο μέσο, επεσήμαναν πως θα γίνει έλεγχος για κάθε του δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τι αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος Τράγκας είχε αποφασίσει να ιδρύσει εταιρεία στην Αγγλία. Υπό εξέταση είναι η καταγγελία πως με την εν λόγω εταιρεία είχε αγοράσει εξοχική κατοικία σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ο δικηγόρος του επεσήμανε πως ο εντολέας του ήταν σε συνεχή φορολογικό έλεγχο από τις ελληνικές Αρχές. Ωστόσο, το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ επεσήμανε πως είχε τεθεί υπό εξέταση η αγορά βίλας μέσω offshore αλλά η έρευνα σταμάτησε λόγω εκλογών. 

Το μυστήριο των δανείων

Άγνωστα παραμένουν πολλά στοιχεία και για τα δάνεια του εκλιπόντος, ενώ υπό διερεύνηση είναι η καταγγελία πως βρέθηκε ευνοούμενος τραπεζικού δανεισμού για τον οποίο δεν κατέβαλε όλη την οφειλή. Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δημοσιογραφικές υπερβολές. 

«Επειδή αυτό ας πούμε θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει το αδίκημα την απιστίας, πρέπει να πούμε ότι ο ηθικός αυτουργός, έχει εκλείψει διότι έχει αποβιώσει, αλλά και επειδή είναι μια αξιόποινη πράξη που με το δίκαιο μας, διώκεται κατ’ έκκληση, δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, θεωρώ ότι αυτά γίνονται ως επί των πλείστων για λόγους επικοινωνιακούς» ανέφερε.

Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Γιώργου Τράγκα πως ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό, αυτές φαίνονται ότι διαψεύδονται. 

Έπειτα από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών, υπό τον Οικονομικό Εισαγγελέα, αποφασίστηκε ότι δεν του αναγνωρίζεται η μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στο Μονακό, όπως ο ίδιος είχε αιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι ήταν τυπικοί, καθώς δεν συμπλήρωνε τις απαραίτητες 183 ημέρες διαμονής στο Μονακό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ