Δήμαρχος Καλαμάτας: Συγγνώμη για τη δήλωση περί DNA - Ούτε η χούντα δεν σταμάτησε τον σαϊτοπόλεμο

Δήμαρχος Καλαμάτας: Συγγνώμη για τη δήλωση περί DNA - Ούτε η χούντα δεν σταμάτησε τον σαϊτοπόλεμο Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα καταργηθεί γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε o δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Οι δηλώσεις του κ. Νίκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, γιου του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει όλους στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν αδιαφορία.

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως, ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει.

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

Στο αυτόφωρο οδηγούνται στο μεταξύ, στη 1 μετά το μεσημέρι οι 7 συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πασιφανές. Πήρε 3 Καλαματιανούς ο κ. Δήμαρχος, τους έκανε άμεσα εξέταση DNA και αποδείχθηκε ότι δεν είναι ο σαϊτοπόλεμος στο DNA τους.Επομένως ζήτησε συγγνώμη, σαν σωστός επιστήμων που είναι, αφού κατέχει πτυχία Φιλοσοφίας και Νομικής.Εμείς πάλι - χωρίς επιστημοσύνη -, καταλάβαμε τι τεκμαίρεται ότι επίσης δεν υπάρχει στο DNA του κ. Δήμαρχου.Πως το λένε, πως το λένε, "σοβαρότητα ηγέτη" μήπως ; Ή, ακόμη, επαρκή αντίληψη του αμετάκλητου του θανάτου ;Ας φανταστούμε να μην είχε σπουδάσει και Φιλοσοφία...
Τα "έθιμα" δεν σταματάνε με απαγορεύσεις...χρειάζεται δουλειά. Να μιλήσουν άνθρωποι, να ανοίξει το στόμα της η Εκκλησία που ειναι μουγκή, προφανώς για να μη στεναχωρήσει τους "πιστούς" της.... Να δώσεις ευκαιρίες να αναδειχτούν αλλά "έθιμα"...Και μια παρατήρηση: όταν άκουσα οτι αυτοί οι απερίγραπτοι τύποι που κατασκευάζουν σαΐτες λέγονται...."καπετάνιοι" γέλασα με την ψυχή μου. Αφενός γιατί σκέφτηκα την ιστορική προβολή του όρου σε σχέση με την τουρκοκρατία. Αφετέρου σκέφτηκα πόσο σπουδαίο αισθάνονται αυτό το γελοίο χόμπι τους...Σαφώς ειναι κοινωνικό φαινόμενο που δεν σχετίζεται με απαγορεύσεις...αλλά δεν νομίζω να προσπάθησαν πολυ να το σταματήσουν... Κατα βάθος μπορεί να το γουστάρει κιόλας ο Δήμαρχος και η Καλαμάτα τελικά....