Συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα καταργηθεί γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε o δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

 

Οι δηλώσεις του κ. Νίκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, γιου του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα. 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει όλους στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν αδιαφορία.

 

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως, ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει.

 

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

 

Στο αυτόφωρο οδηγούνται στο μεταξύ, στη 1 μετά το μεσημέρι οι 7 συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.