Δίκη Τοπαλούδη: Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα

Δίκη Τοπαλούδη: Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη καταγγέλλει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η εκφώνηση των ενόρκων έγινε στο προαύλιο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης «η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τ.μ. χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δηλαδή 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά από τη δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμπαγιάννης μέσω Facebook και σε άλλη ανάρτησή του προσθέτει: «Σημαντικό προηγούμενο: οι ένορκοι κατεβαίνουν από την έδρα. Οι δικηγόροι κάθονται στα έδρανα των δημοσιογράφων. Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω απο δικαστική αίθουσα».

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε διακοπεί λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού και η διεξαγωγή της άρχισε ξανά σήμερα κατ' εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού. Έτσι το δικαστήριο καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

Στην αίθουσα του ΜΟΔ, μεγέθους 98 τετραγωνικών μέτρων, με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε και δημοσιογράφων, κάτι που προβλημάτισε νομικούς καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της διαδικασίας βάσει της αρχής δημοσιότητας της δίκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ