ΑΑΔΕ: Στο emvolio.gov θα βλέπουν το πρόστιμο των 100 ευρώ οι ανεμβολίαστοι 60άρηδες

ΑΑΔΕ: Στο emvolio.gov θα βλέπουν το πρόστιμο των 100 ευρώ οι ανεμβολίαστοι 60άρηδες Facebook Twitter
0

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών προχώρησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Πιτσιλής εξήγησε πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους 60άρηδες, ενημερώνοντας για το πού αυτό θα αναρτάται. Όπως είπε, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

«Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πιτσιλής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πιτσιλής για το πρόστιμο στους άνω των 60

Αρχικά  ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι «η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα».

«Η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή καταλόγων υποχρεών εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΗΔΙΚΑ και την περεταίρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτών των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν  περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση των κωδικών taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία».

«Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για θέματα που αφορούν σε επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα ‘Τα αιτήματά μου’ μέσα από την ψηφιακή πύλη myaade. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι υπόχρεοι επιβολής προστίμου θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός προστίμου στον επόμενο κύκλο, δηλαδή στον επόμενο μήνα», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την κακοκαιρία Daniel: Οι τιμές στο τελάρο, στο ράφι και τα ευτράπελα

Ρεπορτάζ / Ακριβή μου μπάμια: Ημερολόγιο τιμών -μετά την κακοκαιρία- σε ράφια και τελάρα της λαϊκής

Η LiFO για πάνω από 20 ημέρες -και μετά το σαρωτικό πέρασμα του Daniel και του Elias από τον θεσσαλικό κάμπο- προχώρησε σε μία εκτενή έρευνα - καταγραφή στα σκαμπανεβάσματα των τιμών σε βασικά κηπευτικά προϊόντα: η εκτόξευση και τα ευτράπελα.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ