ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δακτύλιος: «Ελευθέρας» για ηλεκτρικά, υβριδικά - Ποια οχήματα θα μπαίνουν ελεύθερα

Δακτύλιος: Αυτά είναι τα οχήματα που θα μπαίνουν ελεύθερα από τις 25 Οκτωβρίου - Οι πληροφορίες Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον δακτύλιο κάθε ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, τα οχήματα με κινητήρα euro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2), καθώς επίσης και όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου.

Οι εν λόγω αποφάσεις φέρεται ελήφθησαν σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, σχετικά με την επαναφορά του δακτυλίου στην Αθήνα από τις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει μελέτη για να επαναπροσδιοριστούν τα γεωγραφικά όρια του δακτυλίου, καθώς χρειάζεται αναπροσαρμογή ο σχεδιασμός του και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν στην Αττική ανέρχεται σε 2,3 εκατομμύρια εκ των οποίων ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654. Παράλληλα εκτιμάται ότι με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ