Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα για τους ιερείς - Ένοχα δύο άτομα

Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα για τους ιερείς - Ένοχα δύο άτομα Facebook Twitter
Φωτ.: Cretapost
0

Την αθώωση των δύο ιερέων καθώς και του αδερφού του ενός πρότεινε το πρωί της Πέμπτης, ο Εισαγγελέας του ΜΟΔ Ρεθύμνου σχετικά με την υπόθεση βιασμού του 20χρονου σήμερα Γιάννη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή του 66χρονου Μ.Γ. για τον βιασμό του νεαρού από τη Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά. Επιπλέον, πρότεινε την ενοχή του πατέρα του νεαρού για το πλημμέλημα της αμέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει βρει το δρόμο της δικαιοσύνης πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια, αφού υπήρχαν επαλειμμένες καταγγελίες στις αρχές, για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν από νηπιακή ηλικία ο Γιάννης, ο οποίος σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πάσχει από ελαφρά νοητική στέρηση, έχει όμως πλήρη επίγνωση σχετικά με τα όσα έχει υποστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν το 2011, 2013, 2014 και 2017 χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η εισαγγελική πρόταση

O εισαγγελέας κατά την αγόρευση του, σύμφωνα με το flashnews,  ανέφερε σχετικά με τις συνθήκες κακομεταχείρισης του μικρού Γιάννη, ότι «διέμενε σε συνθήκες ανάλογες με το Κωσταλέξι» και ότι «αποδεχόταν ο ίδιος την κατάσταση και δεν την άλλαζε, ζώντας στις ίδιες συνθήκες».

Παράλληλα, πρότεινε ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 66χρονος να κηρυχθεί ένοχος για το κακούργημα της τέλεσης βιασμού στις 15 ή 25/2 του 2017. Ο 67χρονος πατέρας να κηρυχθεί αθώος για τη συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και ένοχος για το πλημμέλημα της κακοποίησης και παραμέλησης του Γιάννη.

Ως προς τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, τον 72χρονο ιερέα, τον 44χρονο ιερέα και τον 42χρονο αδερφό του ΑμεΑ, ο εισαγγελέας είπε ότι δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο ότι τελέστηκαν ομαδικοί βιασμοί. Πρότεινε επομένως να κηρυχθούν αθώοι οι δυο ιερείς για την κατηγορία των δύο ομαδικών βιασμών ενώ αθώο πρότεινε να κηρυχθεί και ο 42χρονος καθώς κατά τον εισαγγελέα δεν ήταν σε θέση να τελέσει βιασμό καθώς είναι ΑμεΑ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

Ελλάδα / «Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

«Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία» απαντά στις επικρίσεις ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος
NEWSROOM
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM