Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω θα με σταυρώσουν σαν τον Χριστό»

Υπόθεση βιασμού 19χρονου στα Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω θα με σταυρώσουν σαν τον Χριστό» Facebook Twitter
Η δίκη ξεκίνησε χθες Τρίτη και αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο αλλά και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
0

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς παρουσία ακροατηρίου, εξέτασε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, τον 20χρονο σήμερα Γ. για την υπόθεση βιασμού του, αναφέρει το zarpanews.

Πρόκειται για έναν νεαρό με ελαφρά νοητική στέρηση που φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμών και κατά συρροή σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, για αρκετά χρόνια από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Οι κατηγορούμενοι για τις βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι πέντε συνολικά, ανάμεσά τους ο πατέρας του Γ. και δύο ιερείς του χωριού.

Η δίκη ξεκίνησε χθες Τρίτη και αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο αλλά και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το zarpanews αναμένεται να καταθέσουν περίπου 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά που είχαν κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτοικοι του χωριού και πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών.

Τι αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου όπως αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Σύμφωνα με αυτό, 68χρονος φρόντιζε να απομονώνει το παιδί στο σπίτι του και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του και να το κακοποιεί σεξουαλικά. Αυτό μάλιστα φαίνεται να συνέβαινε εν γνώσει και με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος όχι μόνο δεν κατήγγειλε τον κατηγορούμενο αλλά λειτουργούσε ως συνεργός του, στέλνοντάς τον Γιάννη στο σπίτι του.

Ο Γ. φέρεται να έχει βιαστεί δεκάδες φορές, επί σειρά ετών συστηματικά και κατ εξακολούθηση σύμφωνα με τα πορίσματα των ειδικών.

Ο 68χρονος κατηγορείται για βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενώ ο 67χρονος πατέρας του θύματος για συνέργεια, αλλά και για την κακοποιητική συμπεριφορά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μικρός διέμενε σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον, χωρίς θέρμανση, πολλές φορές χωρίς σίτιση και χωρίς επαρκή ένδυση και ο πατέρας του τον κακοποιούσε σωματικά. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο έφτανε στο σημείο να το διώχνει από το σπίτι  και το παιδί αναγκαζόταν να περιπλανιέται μόνο του και να βρίσκει καταφύγιο στην ύπαιθρο, σε χωράφια, στην καρότσα αυτοκινήτου, ακόμα και σε δέντρα.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ακόμη πως ο γείτονας το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Αναφέρθηκε μάλιστα πως τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Αυτά τα γεγονότα ο Γιάννης τα περιέγραψε λεπτομερώς τόσο σε γειτόνισσα, η οποία ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί τον έβλεπε καταβεβλημένο σωματικά και ψυχικά όσο και ύστερα στις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Δήμου Πλατανιά.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα ένας 72χρονος ιερέας – θείος του θύματος -, ένας 44χρονος επίσης ιερέας και ένας 42χρονος, αδερφός του δεύτερου ιερέα. Οι τρεις κατηγορούνται ότι δύο φορές βίασαν - από κοινού και με τον 68χρονο - το θύμα τους, στο σπίτι του 44χρονου ιερέα στα Χανιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ