Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Λέσβο

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Λέσβο Facebook Twitter
Ο βασιλιάς Willem Alexander και η βασίλισσα Maxima (Φωτ.: Getty Images)
0

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν στη χώρα μας ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η σύζυγος του βασίλισσα Máxima, από την Τετάρτη 16 έως έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού τους στην Ελλάδα θα επισκεφθούν τη Λέσβο.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συνοδεύονται από τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra τον υπουργό Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Liesje Schreinemacher, τον υπουργό Μετανάστευσης Eric van der Burg και τον υφυπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Maarten van Ooijen.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του 2021 αλλά αναβλήθηκε, εξαιτίας της πανδημίας.

Αθήνα, Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου

Το πρωί της Τετάρτης θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα τους υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί ακόμη με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη και τον Ολλανδό Ομόλογό του στο Ολλανδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Στο επίκεντρο θα τεθούν θέματα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα επισκεφθούν την Ακρόπολη, όπου θα κάνουν περιήγηση στο Ερέχθειο και τον Παρθενώνα.

Το απόγευμα θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του SDG House Greece, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του SDG House Amsterdam, «όπου οι τοπικές επιχειρήσεις και ιδρύματα μπορούν να εμπνευστούν και να μοιραστούν ιδέες σχετικά με την εφαρμογή στην πράξη των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης».

Το ίδιο βράδυ, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν τους.

Το πρωί της Πέμπτης ο βασιλιάς θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τη βιώσιμη γεωργία και τη χρήση του νερού, στο πλαίσιο της Συνόδου για τη βιωσιμότητα και τη γεωργία που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Θα ακολουθήσει διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον Πύργο του Βιβλίου του ΚΠΙΣΝ, που διοργανώνεται από το Orange Grove.

Το απόγευμα θα επισκεφθούν την ογκολογική κλινική «Ελπίδα» στο νοσοκομείο Παίδων, όπου θα δοθεί προσοχή στη συνεργασία της κλινικής με το Κέντρο Παιδιατρικής Ογκολογίας Princess Máxima. Θα ξεναγηθούν στο εργαστήριο βλαστοκυττάρων της κλινικής και θα μιλήσουν με πρώην ασθενείς για τις εμπειρίες τους. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για τη βία κατά των γυναικών και την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στο «Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος».

Ακολούθως, ο βασιλιάς Willem-Alexander θα επισκεφθεί ένα καταφύγιο για ανήλικους πρόσφυγες και η βασίλισσα Máxima ένα καταφύγιο για κορίτσια που δημιουργήθηκαν το 2020 με την υποστήριξη της Ολλανδικής Κυβέρνησης.

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης θα ολοκληρωθεί με την παρακολούθηση της παράστασης του Nederlands Danstheater στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι της ολλανδικής κοινότητας στην Ελλάδα.

 

Λέσβος: Παρασκευή 18 Μαρτίου

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί στο νησί της Λέσβου όπου θα επικεντρωθεί στα θέματα της μετανάστευσης. Το πρωί το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι. Θα μιλήσουν με κατοίκους, εργαζόμενους από ολλανδικές ανθρωπιστικές οργανώσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΥΤ, προσωπικό παιδικής μέριμνας και αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Έμφαση θα δοθεί και στην εργασία των Ολλανδών που ζουν στη Λέσβο ενώ η επίσκεψη στο νησί θα ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου θα ενημερωθούν για θέματα καινοτομίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ