Άρνηση ΕΟΠΥΥ για μεταφορά της 8χρονης Αλεξίας στο εξωτερικό - Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της

Άρνηση ΕΟΠΥΥ για μεταφορά της 8χρονης Αλεξίας στο εξωτερικό - Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της Facebook Twitter
1

Απέρριψε ο ΕΟΠΠΥ το αίτημα για μεταφορά της 8χρονης Αλεξίας στο εξωτερικό, με τον Βασίλη Κικίλια να δηλώνει ότι η αποθεραπεία της θα γίνει στην Ελλάδα και θα καλυφθεί πλήρως από το ελληνικό δημόσιο.   

Οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, που είχε δεχθεί το Πάσχα αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, ζητούσαν να μεταφερθεί το παιδί τους στο Αμβούργο, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, με κόστος 90.000 ευρώ για πεντέμισι μήνες.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε η Αλεξία να συνεχίσει τη θεραπεία της στην Ελλάδα, σε ειδικό θεραπευτήριο στη Λάρισα. Οι γονείς της, πάντως, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι αποκατάσταση της Αλεξίας θα γίνει στην Ελλάδα. 

Κικίλιας: Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες παίρνουν αποφάσεις με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη

 

«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχει πρώτα από όλα "ανθρώπινο πρόσωπο", για όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει έναν επιστημονικό ρόλο. Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες απαρτίζουν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία στα πολλά περιστατικά τα οποία προκύπτουν, πάντα όμως με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Παίρνονται αποφάσεις με βάση, προφανώς πάντα, επιστημονικά στοιχεία και με γνώμονα την θεραπεία των ασθενών», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην μικρή Αλεξία, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στην χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα επαναλαμβάνω με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και με γνώμονα την αποκατάσταση και την θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

«Εδώ είμαστε ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε και να αγκαλιάσουμε και να προσπαθήσουμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά τα οποία μπορεί να προκύπτουν, επαναλαμβάνω πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «προφανώς πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και έχει δώσει εντολή για να υπάρχει και η δέουσα προσοχή, σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Να φανταστώ ότι κι ο κύριος Κικίλιας στη Λάρισα θα πήγαινε το παιδί του σε παρόμοια περίπτωση.. Μόνο και μόνο για να δείξουν ότι είναι ικανή κυβέρνηση και να ξαναψηφιστουν.. Η απελπισία δεν έχει πάτο τελικά..

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ