«Απύθμενο το θράσος του»: Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για την παρουσία Τσακαλώτου στην πορεία

«Απύθμενο το θράσος του»: Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για την παρουσία Τσακαλώτου στην πορεία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
2

Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. 

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «απύθμενο θράσος του κ. Τσακαλώτου», καθώς όπως επισημαίνει «ως υπουργός Οικονομικών επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας».

«Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια», αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. 

Και καταλήγει η ΑΔΕΔΥ: «Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην πορεία της ΑΔΕΔΥ με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και περπάτησαν μαζί με τους εργαζόμενους στη Βουλή.

«Απύθμενο το θράσος του»: Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για την παρουσία Τσακαλώτου στην πορεία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Απύθμενο το θράσος του»: Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για την παρουσία Τσακαλώτου στην πορεία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Απύθμενο το θράσος του»: Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για την παρουσία Τσακαλώτου στην πορεία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.

Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.

Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.

Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:

- Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,

- Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,

- Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,

- Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,

- Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,

- Μείωσε το αφορολόγητο,

- Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,

- Κατάργησε το ΕΚΑΣ,

- Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,

- Ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,

να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.

Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία.

Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας.

Αιδώς Αργείοι!!!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
ΑΔΕΔΥ :Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο. Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Πηγή: www.lifo.grΒρε τι μαθαίνουμε ΤΩΡΑ !Άσε που αναρωτιόμαστε, ποιος έδωσε 31 % στον ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι κυρίως ο Δημόσιος Τομέας, μετά από την τετραετία των θριάμβων ;Α, ναι, και οι φυλακισμένοι ιδιώτες ή οι υπόδικοι ιδιώτες !
Η επανάσταση και οι πορείες είναι όταν είσαι στην "απ' έξω".Όταν είσαι κυβέρνηση υπάρχουν άλλα σημαντικότερα θέματα να ασχοληθείς...Θα διασκεδάσουμε πολύ με τέτοια "πισωγυρίσματα" πρώην κυβερνητικών του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιστρέψουν στο αγωνιστικό τους παρελθόν.