Το επιδημιολογικό φορτίο και η τεράστια πίεση στα νοσοκομεία φαίνεται πως βάζουν «φρένο» στην οποιαδήποτε προοπτική μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο, ανέφερε ότι στόχος είναι «να ανοίξουμε για τα καλά» μετά το Πάσχα, γεγονός που ενισχύει τις φήμες ότι οι ελεύθερες μετακινήσεις δεν είναι στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η εστίαση πιθανότατα στις 10 Μαΐου και ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση είναι σε απευθείας επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ασφαλής λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αξιοποίηση των self test και των εξωτερικών χώρων των εκκλησιών.

 

Τα self test είναι πιθανό γίνονται με ευθύνη των Μητροπόλεων σε ιερείς και ψάλτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ υπάρχει σκέψη να τηρείται και μητρώο κατά τα πρότυπα των Λυκείων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr