Σήμερα η αστυνομία έκανε συστάσεις, αλλά από αύριο θα «πέφτουν» πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Και τα έσοδα αυτά θα πάνε στο Σύστημα Υγείας.

 

Από σήμερα απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού και στους πολίτες επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

 

Για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Τα έσοδα από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών Υγείας» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη απηύθυνε, μεταξύ άλλων, κάλεσμα για την εθελοντική συμμετοχή όποιου μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα Υγείας.

 

«Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πρωτόγνωρη. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας. Στην προσπάθεια αυτή κανένας δεν περισσεύει. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ενισχύεται με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» δήλωσε η κ. Πελώνη.

 

«Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές. Το εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα, παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει» συμπλήρωσε.

 

Από σήμερα είναι στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντών του υπουργείου Υγείας στο ethelontes.gov.gr. Σε αυτήν οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.