Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εντολή να μην πιάνουν οι αστυνομικοί τα έγγραφα στους ελέγχους

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εντολή να μην πιάνουν οι αστυνομικοί τα έγγραφα στους ελέγχους Facebook Twitter
Με τήρηση των αποστάσεων οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Οδηγίες για ελέγχους εξ αποστάσεως έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς που έχουν βγει στους δρόμους από το πρωί για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Από σήμερα έχουν απαγορευθεί οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αστυνομικοί σταματούν οδηγούς αλλά και πεζούς, προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις. Η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αστυνομικοί να τηρούν τις αποστάσεις και να μην πιάνουν τα έγγραφα που τους παρουσιάζουν οι πολίτες.

«Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού» ανέφεραν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ.

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Συστάσεις σήμερα, πρόστιμα από αύριο

Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι αστυνομικοί κάνουν συστάσεις και δίνουν σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια γι' αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα forma.gov.gr, προκειμένου να προμηθεύονται τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται. Υπάρχουν τρεις τρόποι βεβαίωσης, ανάλογα με την περίπτωση. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση τύπου Α, ενώ για τις υπόλοιπες μετακινήσεις που επιτρέπονται κατ' εξαίρεση οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη βεβαίωση τύπου Β', να έχουν στείλει ένα SMS στο 13033 ή να έχουν γράψει σε λευκό χαρτί τα στοιχεία τους και τον λόγο μετακίνησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM