Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες από τα έκτακτα μέτρα

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες από τα έκτακτα μέτρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικός στόχος και γι' αυτό το λόγο τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στο νησί είναι αναγκαία», δήλωσε στο CNN Greece, η αντιδήμαρχος της Μυκόνου, Ντίνα Σαμσούνη.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, οι παρεμβάσεις θα έχουν σίγουρα οικονομικές συνέπειες, ενώ τόνισε πως η πληρότητα στο νησί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά καταλύματα που δεν λειτούργησαν.

Η κ. Σαμσούνη υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού ήδη έχουν αρχίσει να τηρούν τα μέτρα και ότι και οι τουρίστες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Στην ερώτηση εάν μετά την επιβολή των μέτρων κάποιοι που παραθέριζαν στο νησί, αποχωρούν, η αντιδήμαρχος επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια τάση.

«Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα για να προστατεύσουμε τη υγεία τη δική μας και των γύρω μας», κατέληξε η αντιδήμαρχος της Μυκόνου.

Τα έκτακτα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

Έκτακτα μέτρα για την Μύκονο και την Χαλκιδική, αποφάσισε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο «μοντέλο» των περιορισμών που έχουν ήδη ληφθεί στον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και «λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα αναφορικά με τη Χαλκιδική και τη Μύκονο» λαμβάνονται επιπλέον τέσσερα περιοριστικά μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 21 έως τις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:


● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.


● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.


● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.


● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ