Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία καταλογίζει το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος στους δράστες που βανδάλισαν την είσοδο της Συναγωγής και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα.

 

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ιεροσυλία και απαξίωση της ιερότητας του χώρου.

 

Επισημαίνει δε, ότι δεν υφίσταται καμία ανοχή στον φανατισμό, την μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό.

 

«Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα, που έγινε στις 3.12.2020.

 

Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

 

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαραγαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: «Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας».

 

Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Λάρισα
Το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr