Κορωνοϊός: Διασωληνώνουμε ασθενείς σε χειρουργεία, λέει η πρόεδρος γιατρών Δράμας

Κορωνοϊός: Διασωληνώνουμε ασθενείς σε χειρουργεία, λέει η πρόεδρος γιατρών Δράμας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με τον κορωνοιό η πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου, Παρθένα Κιόρτεβε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε, έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ, οι ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε χειρουργεία ενώ άλλοι διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Ενδεικτικό της κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα είναι ότι ένα αεροσκάφος C-130 ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Χρυσούπολη Καβάλας, παρέλαβε ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι και θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η πρόεδρος των γιατρών της Δράμας επεσήμανε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο της Δράμας πλήττεται περισσότερο σε σχέση με νοσοκομεία άλλων νομών και δεν επαρκούν οι γιατροί.

Νωρίτερα, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος διέψευσε τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM