Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από Βόρεια Ελλάδα για Αθήνα

Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από Βόρεια Ελλάδα για Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας προς νοσοκομεία της Αθήνας λόγω των γεμάτων κλινών, είναι πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lifo.gr, ένα αεροσκάφος C-130 ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Χρυσούπολη Καβάλας, όπου σήμερα εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό. Πρόκειται για περιστατικά ασθενών με covid-19 που θα μεταφερθούν μέσω ειδικής κάψουλας στο αεροσκάφος για να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το c-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 ασθενείς με κορωνοιό.

Οι ασθενείς που μεταφέρονται στην Αθήνα, είναι δύο 76χρονοι και ένας 75χρονος που νοσούν βαριά και θα νοσηλευτούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

Η μεταφορά ασθενών στην Αθήνα είναι ενδεικτική της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στη συμπρωτεύουσα από τον όγκο των κρουσμάτων covid-19 και των διασωλημένων ασθενών.

Σημειώνεται  ότι σε όλη την επικράτεια, η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 86%. Στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 99% και στην Αττική στο 81%. Για την «κρίσιμη» πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τα κρούσματα κορωνοϊού είχε προειδοποιήσει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια έκανε λόγο για σταθεροποίηση στα νέα κρούσματα και «ίσως μία μείωση» αλλά παραδέχθηκε πως τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περίμεναν οι ειδικοί, αποδίδοντας την καθυστέρηση στη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων από όλους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM