Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία- On alert oι Σέρρες

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία- On alert oι Σέρρες Facebook Twitter
Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία- On alert oι Σέρρες (Eurokinissi)
0

Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων, με προοπτική τη μείωση μέσα στο επόμενο επταήμερο είναι το μεγάλο «στοίχημα» κατά του κορωνοϊού, για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά την σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ, στα γραφεία της ΠΚΜ, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία.

Ιδιαίτερη προσοχή δε, κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκανε λόγο για «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, θα συγκρατηθεί η έξαρση των κρουσμάτων.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε την επέκταση, την μετάδοση του ιού και να εξασφαλίσουμε ότι, υπό οποιεσδήποτε, συνθήκες δε θα περάσει η Θεσσαλονίκη σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο είναι ολέθριο. Ένα lock down είναι εξαιρετικό ολέθριο για τις οικογένειες, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν προς το ζην».

Σε ό,τι αφορά στις Σέρρες ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι σε αποψινή σύσκεψη θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα των Σερρών, ώστε να διερευνηθούν οι συρροές, η ιχνηλάτηση, οι συνδεδεμένες επαφές για να ξεκαθαρίσει η εικόνα έξαρσης των κρουσμάτων στο νομό.

«Οι Σέρρες είναι on alert. Έχουμε τεράστιο θέμα στις Σέρρες, διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική» επισήμανε.

Για την απαγόρευση μετακίνησης από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε, διευκρίνισε ότι οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν εργαζόμενους με πιστοποίηση εργοδοτών και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την «Εργάνη» και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας και πρόσθεσε πως «Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ