Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας άλλαξε την πρόταση για τα ελαφρυντικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας άλλαξε την πρόταση για τα ελαφρυντικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η εισαγγελέας άλλαξε την πρότασή της για την αναγνώριση ελαφρυντικών σε όσους κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την αρχική αγόρευση της Αδαμαντίας Οικονόμου για τα ελαφρυντικά είχε προκληθεί ένταση στο δικαστήριο, από τα έδρανα της υπεράσπισης, που φώναζαν. Η διαδικασία διεκόπη για λίγο και όταν το δικαστήριο επανήλθε, η εισαγγελέας τροποποίησε την πρότασή της, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να εμπλέκονται σε κακούργημα που συνδέεται με την οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εισαγγελέας πρότεινε ελαφρυντικά για:

  • Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα
  • Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για άλλους κατηγορούμενους, όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ., σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου (όπως αναφέρεται στον νέο ποινικό κώδικα) μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε αρχικά την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ