Ιστορική απόφαση: Ένοχοι ο Μιχαλολιάκος και στελέχη της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση

Ιστορική απόφαση: Ένοχοι ο Μιχαλολιάκος και στελέχη της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση Facebook Twitter
0

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του μορφώματος, στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε μία ιστορική απόφαση, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Χρυσή Αυγή είναι ουσιαστικά εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για εγκληματική οργάνωση. Εφτά κρίθηκαν ακόμα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκος Μιχαλολιάκος Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασισιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της επίδικης περιόδου κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης). Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής 

Ενόχους για οπλοκατοχή έκρινε το δικαστήριο τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο και Στάθη Μπούκουρα. Ο Γιώργος Γερμενής κρίθηκε ένοχος για απλή οπλοκατοχή.

Η ετυμηγορία για τις υπόλοιπες υποθέσεις

 

Ένοχος ο Ρουπακιάς και 14 ακόμα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους πλην των Σαντοριναίου και Τσακανίκα.


Αναλυτικά, για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν οι: 

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όσοι κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.


Σχετικά με την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους Καστρινό, Πανταζή και Χατζηδάκη ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.


Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος δικαιώθηκε
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου». Το συγκεντρωμένο πλήθοες ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Έξω από το Εφετείο σημειώθηκαν επεισόδια. Άγνωστοι άναψαν κάδους και επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ