Σύψας: Πιθανά τα νέα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας - Τι προτείνει

Σύψας: Πιθανά τα νέα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας - Τι προτείνει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας άφησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης. 

«Να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει» ανέφερε ο κ. Σύψας ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που εισηγούνται πολλοί λοιμωξιολόγοι. «Δυστυχώς έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης των τεσσάρων βασικών κανόνων. Η εικόνα που βλέπουμε έξω δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδημίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα μέτρα επαρκούν, ανέφερε «ό,τι είναι να δώσουν μάλλον το έχουν δώσει», κι έτσι είναι «πιθανό να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα, όχι οριζόντια, αλλά μικρές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυριότερη παρέμβαση πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας και πρέπει να περιλαμβάνει εκτεταμένο testing των κατοίκων της περιοχής, ιχνηλάτηση, απομόνωση των κρουσμάτων, δημιουργία ειδικών ξενοδοχείων για τα θετικά κρούσματα ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα στην πηγή του.

Οι παρεμβάσεις στα ΜΜΜ είναι απαραίτητες. «Η χωρητικότητα πρέπει να είναι στο 60%. Χρειάζονται περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές», σημείωσε. «Μάσκα όλοι μας φοράμε όταν πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους» τόνισε. 

«Το απολύτως βέβαιο είναι ότι έχουμε ευρεία διασπορά στο κέντρο της Αθήνας. Ιδίως σε περιοχές που έχουμε συνωστισμό πολιτών, κι εκεί που κοιμούνται 20 άτομα μαζί στο ίδιο σπίτι. Εκεί έχουμε μεγάλη διασπορά. Είναι πολύ μεγαλύτερη η διασπορά από αυτή που αποτυπώνουμε, γι' αυτό χρειάζεται εκτεταμένο testing», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα. 

Τέλος, ο Νίκος Σύψας, συμβούλεψε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να φορούν μάσκα παντού και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Με πληροφορίες από ΜΕGA

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM