Βύρωνας: Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας προσφύγων - Έκτακτα μέτρα μετά τα 28 κρούσματα

Βύρωνας: Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας προσφύγων - Έκτακτα μέτρα μετά τα 28 κρούσματα Facebook Twitter
Βύρωνας: Έκτακτα μέτρα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων - Εντοπίστηκαν 28 κρούσματα (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα μετά και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε νωρίτερα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, μετά και τον εντοπισμό 28 κρουσμάτων κορωνοϊού και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.:

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

- Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00.

Αργά το βράδυ ένας 15χρονος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό, απομακρύνθηκε από την δομή φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση του νεαρού αγοριού, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, κρίθηκε απαραίτητη καθώς υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ειδικό βαν σε ξενοδοχείο καραντίνας, ώστε να μην κινδυνεύσει να νοσήσει.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε την ασφαλή μεταφορά του νεαρού αγοριού και παραμένει σε επιφυλακή για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η απομάκρυνση και άλλων παιδιών από τη δομή.

Έκτακτα μέτρα και στο γηροκομείο στο Μοσχάτο

 

Αντίστοιχα μέτρα τίθενται σε ισχύ και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο, έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ειδικότερα:

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.

- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στους αρμόδιους του ΕΟΔΥ μετά από πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα.

Η νέα εστία της επιδημίας εντοπίστηκε σήμερα, καθώς ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα και μετά από τεστ που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενήργησε τους ελέγχους στην δομή, όπου φιλοξενούνται συνολικά 28 ανήλικοι, βρήκε θετικούς τους 20, καθώς και τους 8 εργαζόμενους ενώ 8 ανήλικοι είναι αρνητικοί.

Κατόπιν αυτού μπήκε σε καραντίνα η δομή ενώ γίνεται ιχνηλάτηση στις επαφές των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM