Κορωνοϊός: Κατέληξε 66χρονος, 2ος θάνατος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι τις τελευταίες ώρες

Κορωνοϊός: Κατέληξε 66χρονος, 2ος θάνατος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι τις τελευταίες ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο άνθρωποι, αμφότεροι από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Τη ζωή του έχασε ένας 66χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, διασωληνωμένος και είχε υποκείμενα νοσήματα. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι άφησε την τελευταία της πνοή μια 87χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Αμφότεροι φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Χθες, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ- με βάση τα στοιχεία έως τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής- έκανε λόγο για 262 νεκρούς από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκίνησαν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής. Η αρχή έγινε από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, όπου βρέθηκαν τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί σήμερα στο γηροκομείο στο Μοσχάτο, καθώς η δομή μπήκε σε καραντίνα έπειτα από το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε μεταξύ του προσωπικού. Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ελέγχους τόσο ανάμεσα σε εκείνους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο, όσο και στο προσωπικό.

Τέλος, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, το «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου όπως και το ΚΥΤ της Μόριας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM