Στα 254 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ έχουν καταγραφεί και δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

 

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι από τα 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

 

Τα 1.592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 3.207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Επίσης, 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. Οι 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

 

To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουν καταγραφεί 2 ακόμα θάνατοι ενώ 223 είναι συνολικά οι νεκροί στη χώρα.

 

Οι 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Έκτακτα μέτρα 

 

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα.

 

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

 

-Όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου. Εξαιρούνται εστιατόρια, θέατρα, σινεμά όπου λαμβάνονται ήδη ειδικά μέτρα.

 

-Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική, σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα. Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 23 Αυγούστου.

 

-Λήψη ειδικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί στις 6π.μ απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων. Στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, οπότε το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Ταυτόχρονα, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού - τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

-Παράταση των έκτακτων μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί στον Πόρο, ως τις 24 Αυγούστου.

 

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

 

-Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

 

-Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα εργάζονται με τηλεργασία.

 

- Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως σχετικά μηνύματα SMS θα σταλούν από το 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.