Κορωνοϊός: Κατέληξε και τρίτη ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός: Κατέληξε και τρίτη ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Κατέληξε και τρίτη ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης (Eurokinissi)
0

Κατέληξε και τρίτη γυναίκα, που διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα. Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία 81 ετών γυναίκα η οποία εξέπνευσε μόλις διεκομίσθη στα ΤΕΠ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και η οποία είχε βρέθηκε την Τετάρτη θετική στον κορωνοϊό, κατέληξε ενώ και μία 88χρονη, το πρώτο θύμα από το γηροκομείο, κατέληξε τα χθες τα ξημερώματα.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται στους 223.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 204 νέα κρούσματα με την γεωγραφική τους κατανομή δε, να προκαλεί προβληματισμό στους ειδικούς.

Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων, 23 αφορούσαν σε εισαγόμενα και τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Η διασπορά του ιού είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα και καταγράφεται σε 34 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Επιπλέον, για πρώτη φορά έγινε λόγος για 12 κρούσματα «υπό διερεύνηση».

Αττική και Θεσσαλονίκη κατέγραψαν για μια ακόμη ημέρα την πλειονότητα των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με 64 και 37 περιπτώσεις αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από το thestival.gr/Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM