Στους πέντε ανέρχονται ήδη σήμερα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

Τελευταίο θύμα της νόσου είναι ένας 70χρονος από την Κατερίνη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ενώ συνολικά οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται σε 221.

 

Ο 70χρονος ήταν ο πέμπτος νεκρός στη χώρα μέσα σε μόλις λίγες ώρες καθώς νωρίτερα κατέληξαν δύο ηλικιωμένες, που είχαν βρεθεί θετικές στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

 

Επρόκειτο για μία 91χρονη ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και μια 88χρονη. Και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

 

Το πρωί κατέληξαν δύο ακόμη ασθενείς του κορωνοϊού. Ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και σύμφωνα με πληροφορίες είχε πολλά προβλήματα υγείας ενώ ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδας και προστάτη.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, εκ των οποίων οι 3 είναι εργαζόμενοι.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.