ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Δεύτερη νεκρή από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι - 220 οι νεκροί στη χώρα

Κορωνοϊός: Δεύτερη νεκρή από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι - 220 οι νεκροί στη χώρα Facebook Twitter
Μια 91χρονη είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - EUROKINISSI
0

Ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και βρέθηκε την Τετάρτη θετική στον κορωνοϊό, κατέληξε σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 91χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Λίγο νωρίτερα, μια 88χρονη γυναίκα, επίσης από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν χθες 36 κρούσματα, έχασε τη ζωή της από τον κορωνοϊό. 

Πρόκειται για το τέταρτο άτομο που χάνει τη ζωή του τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 220. 

Nωρίτερα, είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ηλικιωμένοι, 87 και 82 χρόνων σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, αντιστοίχως.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αντιστρέψιμη ενώ ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδας και προστάτη. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της ΜΕΘ δεν ήταν από το γηροκομείο «Αγ.Κυριακής»

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Υπενθυμίζεται πως χθες μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, μετά τον εντοπισμό 36 (33 φιλοξενούμενων και 3 εργαζομένων) στη μονάδα. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM