Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέα τουρκική NAVTEX - Ασκήσεις ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο

Νέα τουρκική NAVTEX - Ασκήσεις ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε νέα NAVTEX με πραγματικά πυρά προχωράει η Άγκυρα στον απόηχο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 

Συγκεκριμένα, η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο. Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί 10 και 11 Αυγούστου. 

Νέα τουρκική NAVTEX - Ασκήσεις ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο Facebook Twitter

Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα έκανε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου χαρακτηρίζοντας την ως «ανύπαρκτη». 

«Η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή» ανέφερε μεταξύ άλλων η τουρκική πλευρά

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου έκανε λόγο μία συμφωνία καθ' όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες. «Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο» υπογράμμισε. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ