Μικρή αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες 48 ώρες στον αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και χρειάζονται νοσηλεία στην Ελλάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα νοσηλεύονται 283 άνθρωποι στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας για τον κορωνοϊό, ενώ την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 270, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος». Την προηγούμενη Δευτέρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν ήταν 300, άρα υπήρξε μείωση μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες τρεις ακόμη άνθρωποι κατέληξαν λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 82χρονο στην Πάτρα, έναν 78χρονο στη Θεσσαλονίκη και έναν 72χρονο στην Αλεξανδρούπολη. Πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό ανέρχονται σε 76.

 

Συνολικά, σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ έχουν εντοπιστεί 1.735 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και διασωληνωμένοι, χθες, νοσηλεύονταν 93 άνθρωποι. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη, ενώ το εύρος είναι από 0 έως 101 ετών. Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που έχουν καταλήξει, η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν τα 74 έτη, με εύρος από 39 έως 95 ετών.

 

Η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας


 

 

Στη χώρα μας έχουν γίνει έως τώρα 25.453 έλεγχοι για κορωνοϊό, από τα οποία τα 1.699 (ποσοστό 6,7%) ήταν θετικά.