Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση Facebook Twitter
Πρόστιμο 150 ευρώ για τις άσκοπες μετακινήσεις (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Με πρόστιμο θα τιμωρούνται όποιοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας, στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμα, ανακοίνωσε ότι από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας θα απαγορεύεται κάθε άσκοπη μετακίνηση. Σε όσους δεν εφαρμόσουν αυτό το μέτρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, για κάθε παράβαση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πλέον, από το πρωί της Δευτέρας, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε όσους πηγαίνουν ή επιστρέφουν από την εργασία τους, βγαίνουν από το σπίτι για την αγορά τροφίμων ή φαρμάκων, επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Επίσης, θα επιτρέπεται να είναι στον δρόμο όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο και όσοι συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ ο λόγος μετακίνησης θα βεβαιώνεται με έγγραφο του εργοδότη, ή υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM