Με πρόστιμο θα τιμωρούνται όποιοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας, στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμα, ανακοίνωσε ότι από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας θα απαγορεύεται κάθε άσκοπη μετακίνηση. Σε όσους δεν εφαρμόσουν αυτό το μέτρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, για κάθε παράβαση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Πλέον, από το πρωί της Δευτέρας, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε όσους πηγαίνουν ή επιστρέφουν από την εργασία τους, βγαίνουν από το σπίτι για την αγορά τροφίμων ή φαρμάκων, επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Επίσης, θα επιτρέπεται να είναι στον δρόμο όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο και όσοι συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

 

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ ο λόγος μετακίνησης θα βεβαιώνεται με έγγραφο του εργοδότη, ή υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο.