Μεταναστευτικό: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση

Μεταναστευτικό: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση Facebook Twitter
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νησιά κατά των νέων δομών για πρόσφυγες και μετανάστες (Πηγή φωτό EUROKINISSI
2

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νησιά, καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση, ζητώντας ανάκληση της απόφασης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, στο πλαίσιο του σχεδίου για το μεταναστευτικό.

Με ψήφισμα στην έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις στα νησιά, για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ψήφισμα καταδικάζει ως αντιδημοκρατική ενέργεια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επισημαίνει ότι θα υπάρξει προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο. Ακόμη, αποφασίστηκε να ενημερωθούν τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και του ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος, το ψήφισμα- σύμφωνα με το ΑΠΕ- στηρίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης στην περιοχή Καράβα, όπου σχεδιάζεται να γίνει η νέα δομή, όπως και να γίνει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ, κατά της απόφασης επίταξης της περιοχής. Προσφυγή κατά της εν λόγω πράξης νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Ήδη, στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης για την επίταξη εκτάσεων και των αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε, αναβλήθηκε η συνάντηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των δημάρχων των νησιών με την κυβέρνηση. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά αντί για αυτή θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM