Με την αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν μεμονωμένο περιστατικό και πως ήταν συμπτωματική η παρουσία του Γιώργου Ρουπακιά, που υιοθέτησε η εισαγγελική πρόταση, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέλυσε τα επιχειρήματα της εισαγγελέως και στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία με τα οποία, όπως είπε, δεν ασχολήθηκε καθόλου η εισαγγελέας.

 

Αναφερόμενος σε αυτά τα στοιχεία, ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών:

 

  • με το θέμα της αναφερόμενης απόλυσης και διαγραφής των Πατέλη-Καζαντζόγλου, καθώς και το αναφερόμενο κλείσιμο της Τοπικής Νίκαιας, τις αντικρουόμενες περί αυτού απόψεις και τη σημασία που μια τέτοια ενέργεια της ηγεσίας, σε περίπτωση που ίσχυε, θα είχε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
  • με τις διαψεύσεις της ηγεσίας για τη σχέση της με τον δήθεν «περαστικό» Γ. Ρουπακιά.
  • με τη δήθεν καταδίκη της δολοφονίας Φύσσα από τη Χ.Α., την οποία χαρακτήριζε «ποδοσφαιρική διαφορά».
  • με τον μηχανισμό συγκάλυψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ι. Λαγού και της ηγεσίας προς τον Σ. Δεβελέκο, ώστε να καταθέσει ότι δε γνωρίζει τον Γ. Ρουπακιά κ.λπ.
  • με τα ψεύδη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού κ.λπ. ότι δήθεν έμαθαν για τη δολοφονία την επόμενη μέρα το μεσημέρι, όταν έχει αποδειχτεί πλήρως ότι είχαν λάβει γνώση από το ίδιο βράδυ.
  • με τις αποκαλύψεις του Αποστόλου που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στοχοποίηση του Π. Φύσσα και με άλλα σημαντικά που αναφέρει στις τηλεφωνικές του συνομιλίες.
  • με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων πριν και αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, που ακολουθούν γραμμικά την ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και που αποδεικνύουν τον οργανωμένο τρόπο κινητοποίησης του τάγματος εφόδου.

 

«Δεν ασχολήθηκε ούτε με τα προαναφερόμενα, ούτε και με πληθώρα άλλων στοιχείων, ενώ εξ αντικειμένου αξιολόγησε εντελώς λαθεμένα το περιεχόμενο μαρτυρικών καταθέσεων, αναφορικά π.χ. με τη δήθεν μη εκ μέρους των μαρτύρων διαπίστωση και αναφορά για ρόπαλα, μαδέρια, που τελικώς αποδείχτηκε ότι κρατούσαν οι κατηγορούμενοι», τόνισε ο δικηγόρος.

 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι από όλα αυτά «προκύπτει ξεκάθαρα η οργανωμένη και σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Το μαχαίρωμα και ο θάνατός του αποδείχθηκε ότι δεν έγινε μόνο από τον Γιώργου Ρουπακιά. Το χέρι του Ρουπακιά οπλίστηκε από την αίσθηση του ακαταδίωκτου, την ασυλία του ατιμώρητου, από την αλαζονεία του δυνατού, στοιχεία που του έδινε η ναζιστική οργάνωση στην οποία είχε ενταχθεί.

 

 

Σκότωσε με τη βοήθεια των τεσσάρων (εναλλασσόμενων) ομοϊδεατών του και γνωρίζοντας ότι είχε πίσω του και δίπλα του το τάγμα εφόδου της οργάνωσης, αισθανόμενος την υποστήριξη και την παρουσία των είκοσι γεροδεμένων και οπλισμένων συναγωνιστών του.Έκανε αυτό που μόνος, χωρίς την ενεργό παρουσία του τάγματος εφόδου του οποίου ήταν μέλος, δεν θα μπορούσε να κάνει. Σκότωσε επειδή ήταν, και σε κάθε περίπτωση επειδή στη δεδομένη στιγμή λειτούργησε, ως φασίστας με το ουσιαστικό περιεχόμενο του όρου».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr