Για τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ μίλησε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας αγόρευσης του, ο Θ. Θεοδωρόπουλος απέδειξε τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ, τον σχεδιασμό της από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και τη στάση της ηγεσίας πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Περιέγραψε τη στάση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης μετά το έγκλημα και συγκεκριμένα τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που διέψευδε τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών Πανταζή και Καστρινού και χαρακτήριζε «ψεύτες και συκοφάντες» τους καταγγέλλοντες και στον Ι. Λαγό που παρίστανε ότι πληροφορήθηκε την επίθεση τις επόμενες ώρες.

 

Ακόμα, στάθηκε στην τακτική των χρυσαυγιτών να συστήνονται στα θύματά τους, την οποία αργότερα χρησιμοποιούσαν τα ηγετικά στελέχη για να ισχυριστούν «είναι δυνατόν να επιτίθενται και να λένε ποιοι είναι;». Τόνισε πως είναι ικανοί να πουν το μεγαλύτερο ψέμα που δεν μπορεί η κοινή λογική να το καταλάβει, τους ενδιαφέρει η δημόσια χρήση της βίας, το μήνυμα της τρομοκρατίας, να δείξουν ότι «αφού μπορούμε εκεί, μπορούμε παντού».

 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε στα μηνύματα, στις ομιλίες και στις απολογίες των κατηγορούμενων, επισήμανε τις αντιφάσεις τους και υπογράμμισε πως «από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ήσαν εκεί, ότι συμμετείχαν -οι δύο δε ως επικεφαλής- στην επίθεση κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών. Προέκυψε ότι δεν ήταν μία τυχαία συνάντηση. H εισαγγελέας που δεν δέχεται μόνο τον ανθρωποκτόνο δόλο από τη συγκεκριμένη επίθεση, δεν μας είπε τίποτα για τον Λαγό που καθοδήγησε τη συγκεκριμένη επίθεση. Έχει αποδειχτεί το κατηγορητήριο και τους βαραίνει. Λυπάμαι που κάποιοι εξ αυτών μπορεί να είναι εργάτες».

 

Σχετικά με τον συντονισμένο και οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο Θ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάθεση του αστυνομικού Χατζησταμάτη που είχε αναφέρει για το τάγμα της Νίκαιας ότι «δεν μπορεί τυχαία να βρέθηκαν εκεί, σίγουρα κάτι προηγήθηκε, κάποιος ειδοποίησε. Αν τους μισούς ρωτήσεις πού είναι η Κεφαλληνίας, δεν θα ξέρουν να σου πουν...Τετ-α-τετ και μόνο Ρουπακιάς και Φύσσας δεν θα είχε συμβεί αυτό το πράγμα».

 

Συνδύασε την κατάθεση του αστυνομικού με την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, που υποστήριξε ότι «ο αδερφός μου δεν μπορούσε το μαχαίρι και το αίμα, έτρεμε», και την κατάθεση της αστυνομικού Λεγάτου που εξήγησε τον ρόλο των τριών – τεσσάρων ατόμων γύρω από τον Π. Φύσσα λέγοντας ότι τον κρατούσαν «γιατί ήταν δυνατό παιδί, προκειμένου ο Ρουπακιάς να του καταφέρει το χτύπημα με το μαχαίρι».

 

Απαντώντας στην εισαγγελέα, που υιοθέτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου Ι. Λαγού ότι τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα με τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη οφείλονταν στο ότι αναζητούσε πληροφορίες για «να ξέρουμε τι να κάνουμε» και ως εκ τούτου δεν ήταν ενήμερος από πριν για την επίθεση, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής διερωτήθηκε: «Αλήθεια, από τη συνομιλία αυτή προκύπτει η «αγωνία» του Λαγού να μάθει τι έγινε ή η »αγωνία» του να καλύψει την υπόθεση; Ο Λαγός δεν ήξερε τι έγινε ή ακριβώς επειδή ήξερε -ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης του τοπικού τάγματος εφόδου- τηλεφώνησε στον πλέον αρμόδιο, τον Γ. Πατέλη, για να μάθει λεπτομέρειες «για να ξέρουμε τι θα κάνουμε», όπως λέει, για να μπορέσει να μεθοδεύσει τη συγκάλυψη της υπόθεσης και την ασφαλή κάλυψη της οργάνωσης;».

 

Αναφερόμενος στην Τ.Ο. της Χ.Α. στη Νίκαια, έκανε λόγο για μια στρατιωτικού τύπου εκπαιδευμένη ομάδα που ακολουθούσε το δόγμα «Ό,τι κινείται σφάζεται» της Χρυσής Αυγής.

 

 

«Μιλάμε για μια στρατιωτικού τύπου, εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη, ερμητικά κλειστή συνωμοτική ομάδα με ομοιομορφία και απόλυτο συγχρονισμό, που είναι έτοιμη όταν δίδεται το σύνθημα να συγκεντρώνεται ταχύτατα, έτοιμη όταν δίδεται το παράγγελμα να εκτελεί και υλοποιεί το στόχο, που γι' αυτούς είναι εφαρμογή της πολιτικής τους, του προγράμματος δηλαδή της Χρυσής Αυγής "ό,τι κινείται σφάζεται"».

 

 Με πληροφορίες από efsyn.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr