Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: «Κατηγορούμαι επείδη αρνήθηκα να παραδεχθώ πράγματα που δεν έγιναν»

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: «Κατηγορούμαι επείδη αρνήθηκα να παραδεχθώ πράγματα που δεν έγιναν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μίλησε σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης, ο άλλοτε σύμβουλος υπουργών που από προστατευόμενος μάρτυρας είναι πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis.

«Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις, αν και έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή» φέρεται να ανέφερε ο κ. Μανιαδάκης ενώπιον της Προανακριτικής της Βουλής (σ.σ ο κ. Μανιαδάκης είναι κατηγορούμενος για ψευδορκία και παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Νovartis). «Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο», φέρεται να πρόσθεσε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Βήμα». 

Κατά πληροφορίες, μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο μάρτυρας ζήτησε να παραστεί εντός της αίθουσας και ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς. Όμως μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης απέσυρε το αίτημά του. «Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν και έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή. Έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, μετά από έλεγχο των λογαριασμών μου και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη», φέρεται να πρόσθεσε.

«Είμαι κατηγορούμενος επειδή αρνήθηκα να παραδεχθώ πράγματα που δεν έγιναν. Βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις – και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέδεσαν όμως με ένα υπουργό, μιλώ για τον κ. Λοβέρδο. Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό».

Περιγράφοντας την εξέλιξη της υπόθεσής του, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, το 2015, ένας Έλληνας δικηγόρος του πρότεινε να συνεργαστούν και να μεταβούν με άλλους 2 μάρτυρες στις ΗΠΑ ώστε να καταθέσουν στις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος πρόσθεσε ότι, μετά την αρνητική του απάντηση, υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του, στην εισαγγελία διαφθοράς.

«Διατάχθηκε αρχικά οικονομικός έλεγχος τον Μάρτιο του 2015 που ολοκληρώθηκε το 2017. Στην συνέχεια διατάχθηκε και δεύτερος έλεγχος. Κατόπιν διατάχθηκε έλεγχος στις 4.10.2017 από το Σώμα Δημόσιας Διοίκησης και μετά από το ΣΕΥΠ. Τον ΣΕΕΔ και από μικτό κλιμάκιο. Αυτοί οι έλεγχοι με ώθησαν να συνεργαστώ με την δικαιοσύνη» ανέφερε σε άλλο σημείο, μιλώντας για την απόφασή του να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Διευκρίνισε ότι η συνεργασία του με το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, ισχυριζόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπήρξε σύμβουλος του υπουργείου όσο ήταν υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ουδέποτε διορίστηκα σύμβουλος Υπουργού, ουδέποτε υπήρξα αξιωματούχος. Έχω αδίκως γι] αυτό κατηγορηθεί. Είναι γεγονός ότι έχω στοχοποιηθεί. Δεν ήμουν ποτέ σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Με συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν υπουργό που ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Τα αρχεία που υπάρχουν στον υπολογιστή μου, και τα έχει η κύρια Τουλουπάκη, αποτυπώνουν αβίαστα ότι ποτέ δεν είχα την παραμικρή σχέση με τον Υπουργό Λοβέρδο που ορισμένοι επιχειρούν να με εμπλέξουν. Η οποιαδήποτε δραστηριότητα μου στο χώρο της Υγείας ξεκίνησε επί υπουργίας Σαλμά. Δέκα μήνες τώρα έχουν ρημάξει την ζωή την δική μου και της οικογενείας μου ενώ έχω εξηγήσει, έχω υποβάλλει υπομνήματα, προκύπτουν από τα αρχεία μου ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον Λοβέρδο» φέρεται να είπε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM