Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ Facebook Twitter
0

Την παρακολούθησή του από πράκτορες της ΕΥΠ καταγγέλλει σήμερα ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα. 

«Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών (...) Την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό. Στο αεροδρόμιο κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου, ενώ οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές».

«Πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Χθες, o καθηγητής είχε καταγγείλει, σε συνέντευξή του, πως δέχεται πιέσεις για την κατάθεση του στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κλήθηκε από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και δέχθηκε πιέσεις για να καταθέσει αν έχουν δωροδοκηθεί πολιτικοί.

Στις 31 Δεκεμβρίου, και ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του με σκοπό να ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τις γιορτές, του ανακοινώθηκε, μετά από έξι ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ότι σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη και του αφαιρέθηκε το ελληνικό διαβατήριο.

Την ίδια μέρα αποκαλύφθηκε ότι καθηγητής είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε δώσει το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου».

Σε βάρος του αναπληρωτή κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία.

«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης. «Να αναφέρω αν γνωρίζω, αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι (...) Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο κ. Νίκος Μανιαδάκης.

  

«Υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων»

 

«Ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες (...) Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ