ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μαφιόζικη επίθεση στο Χαϊδάρι: Στους δυο αστυνομικούς στρέφονται οι έρευνες - Πέντε δολοφονίες πίσω από την εκτέλεση

Μαφιόζικη επίθεση στο Χαϊδάρι: Στους δυο αστυνομικούς στρέφονται οι έρευνες - Πέντε δολοφονίες πίσω από την εκτέλεση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στο ρόλο των δύο αστυνομικών, που συνόδευαν τον επιχειρηματία την ώρα που άγνωστοι τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, στρέφονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η σχέση των αστυνομικών με το θύμα θα αποδειχθεί από την έρευνα του τμήματος Εσωτερικών της ΕΛ.ΑΣ. Οι δυο αστυνομικοί θεωρούνται οι πιο σημαντικοί μάρτυρες σε αυτήν την υπόθεση, καθώς παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί, παρόλο που παραδέχθηκαν ότι γνωρίζονταν με το θύμα. Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το πιστόλι του, χωρίς να ξέρει αν τραυμάτισε κάποιον από αυτούς, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο.

«Όλα βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας. Ακούσαμε τις μαρτυρίες των αστυνομικών. Εξετάζονται και άλλα στοιχεία.» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας. 

Η αστυνομία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες και από τη σύζυγο του θύματος, η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό, όπου σπούδαζε ο μεγάλος γιος του επιχειρηματία. Από την κατάθεσή της αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία για το παρελθόν του συζύγου της και τους τυχόν εχθρούς του.

Πέντε δολοφονίες πίσω από την εκτέλεση του επιχειρηματία

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική και υπηρεσιακή έρευνα για το ρόλο των δύο αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και η ποινική από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο ένας αστυνομικός φαίνεται να οδηγείται στην απόταξη το επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας πλαστού πτυχίου αγγλικών. Η απόταξη δεν οφείλεται στην υπόθεση δολοφονίας, αλλά στο γεγονός ότι το 2015 είχε εντοπιστεί να έχει προσκομίσει πλαστό πτυχίο αγγλικών, υπόθεση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένεται η απόταξή του.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αλλά και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν υποβάλει αίτημα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις τηλεφωνικές συνδέσεις του 49χρονου επιχειρηματία αλλά και των δύο αστυνομικών προκειμένου να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες τους. Παράλληλα, εξετάζουν όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει προκειμένου να αξιολογηθεί το υλικό και να εντοπιστούν λεπτομέρειες που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν τα κίνητρα και τους ηθικούς αυτουργούς υπογραφής «συμβολαίου» θανάτου σε βάρος του 49χρονου επιχειρηματία, πίσω από πέντε δολοφονίες και μία απόπειρα. Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος που ασχολούνται με τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία δεν αποκλείουν και αυτή να σχετίζεται με τις ίδιες «επαγγελματικές» δραστηριότητες και προτάσσουν ως κίνητρό της την αντιπαλότητα ανάμεσα σε υπο-ομάδες της Greek Mafia.

Τι κατέθεσε ο 41χρονος αστυνομικός

«Πηγαίναμε για καφέ με το συνάδελφο. Δεν είχαμε υπηρεσία. Σταματήσαμε στο κόκκινο φανάρι Λ. Αθηνών και Σατωβριάνδου. Ξαφνικά, από το αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα, είδα μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα να κινείται κοντά στο διαχωριστικό διάζωμα. Όταν έφτασαν στο ύψος του τζιπ που ήταν μπροστά μας, ο συνεπιβάτης έβγαλε ένα καλάσνικοφ και πυροβολούσε κατά ριπάς εναντίον του οδηγού. Κατάλαβα ότι ήταν ο 49χρονος που δεχόταν τη ριπή, γιατί τον γνώριζα. Έβγαλα το πιστόλι μου και πυροβόλησα στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ οι δράστες συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα προς Αθήνα. Δεν τους καταδιώξαμε γιατί μείναμε να δώσουμε Πρώτες Βοήθειες στο θύμα», φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο 41χρονος αστυνομικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο οποίος μαζί με τον 45χρονο συνάδελφό του ακολουθούσαν τυχαία, όπως υποστήριξαν, τον 49χρονο επιχειρηματία.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ