Εξάρχεια: Συνεργεία καθάρισαν ξανά την πλατεία - «Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», λέει ο Δήμος Αθηναίων

Εξάρχεια: Συνεργεία καθάρισαν ξανά την πλατεία - «Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», λέει ο Δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
13

Μετά τις πρωινές καταγγελίες Αθηναίων για βανδαλισμούς στην πλατεία των Εξαρχείων, ο Δήμος Αθηναίων έστειλε συνεργείο που καθάρισε το άγαλμα εκ νέου, αποκαθιστώντας την εικόνα της πλατείας από τους μικροβανδαλισμούς. 

Πριν λίγες ημέρες συνεργεία του Δήμου είχαν φροντίσει για την ανάπλαση του χώρου, φυτεύοντας δέντρα, επισκευάζοντας παγκάκια και απομακρύνοντας το κοντέινερ και το κατεστραμμένο περίπτερο που αποτελούσε «καβάτζα», σύμφωνα με μαρτυρίες. Σήμερα το πρωί όμως, μία κάτοικος της περιοχής ανάρτησε φωτογραφίες που έδειχναν βανδαλισμένο το άγαλμα, με γκράφιτι και αφίσες. 

Τι απαντά ο Δήμος

Επεμβαίνοντας άμεσα, κλιμάκιο δημοτικών υπαλλήλων καθάρισε εκ νέου την περιοχή με τον Δήμο Αθηναίων να δεσμεύεται πως θα φροντίσει για την σταθερά καλή εικόνα της πλατείας. «Θα πάμε όσες φορές και αν χρειαστεί», ήταν το σχόλιο του Δήμου στο LiFO.gr. Εδώ μπορείτε να δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο της LiFO από την αποκατάσταση της πλατείας. 

Εξάρχεια: Συνεργεία καθάρισαν ξανά την πλατεία - «Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», λέει ο Δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
Εξάρχεια: Συνεργεία καθάρισαν ξανά την πλατεία - «Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», λέει ο Δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
Εξάρχεια: Συνεργεία καθάρισαν ξανά την πλατεία - «Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», λέει ο Δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
 
Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Οι συγκεκριμένες ενέργειες αναβάθμισης της περιοχής σαφώς και με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά δεν τις θεωρώ και εντελώς ανεξάρτητες από την ξαφνική επέλαση Κινέζων και Ρώσων επιχειρηματιών που αγοράζουν μαζικά σπίτια στα πέριξ με την προοπτική να τα νοικιάσουν μέσω Airbnb...
"Με βρίσκουν σύμφωνο αλλά....." Αυτό το "αλλά" σας έχει καταδικάσει να ζείτε μέσα στη μιζέρια, την ανομία και τη βρωμιά και την αφωνία στην ωραιότερη περιοχή του κέντρου.
Περιέγραψα απλώς ένα γεγονός που κατά την γνώμη μου συνδέεται με ένα άλλο. Δεν γουστάρω την βρώμα και την εγκαταληψη του "αβατου" και -αν πρέπει σώνει και ντε να διαλέξω- προτιμώ να μετατραπούν τα πέριξ του Στρέφη σε ένα απέραντο ξενοδοχείο. Όμως να ξέρουμε και τί λέμε.
Απο το να ειναι απωθητικη για τους ντοπιους νομιζω ειναι πολυ καλυτερο αυτο που λες. Εκτος αν την βρισκεις με την βρωμα και τα ταγκς παντου, οποτε δωσε την διεύθυνση σου να ερθουν να εκφραστουν αναλογα και στο σπιτι σου.
Ενώ για παράδειγμα για να ήταν μια γνήσια λαϊκή περιοχή θα έπρεπε να ήταν μέσα στη βρώμα με εμετικές μουτζούρες παντού. Επίσης κάνουν λάθος όσοι τα θεωρούν αυτά γκράφιτι, γκράφιτι στο εξωτερικό είναι ωραία σχέδια που ομορφαίνουν έναν τοίχο, όχι μαύρη καταθλιπτική μουτζούρα από μπογιές...
Θα χρειαστει να ξαναπανε πολλες μα παρα πολλες φορες . Συγκεκριμενα μεχρι να επιβληθει πολιτικη zero tolerance στο κεντρο (το οποιο δεν θα γινει ποτε στην Ελλαδα καθοτι ειμαστε εθνος κατσαπλιαδων)
Έτσι όπως πάτε, στο τέλος από τις πολλές επαναλήψεις καθαρισμού υπό πίεση, δεν θα μείνει μάρμαρο για μάρμαρο!.....το θέμα δεν είναι να ξαναπάτε εσείς, αλλά να μην ξαναπάνε όσοι τα κάνουν όλα κ%λο!...
Στα Εξάρχεια κυκλοφορώ από πιτσιρικάς, δεν λερωσα ποτέ μου τοίχο όσες φορές ήμουν εκεί δεν το θεώρησα ποτέ απαραίτητο, όσοι κάνουν αυτά τα αισχη ακόμα, είναι ζώα, αν η αριστεριλα σας είναι να είστε βρωμιαρηδες και δήθεν να σας χέσω και σας και την αριστερά σας, τελος.
Όλοι όσοι αγαπάμε τα Εξάρχεια κυκλοφορούμε εκεί από πιτσιρικάδες. Εκεί είναι τα στέκια μας (όσα έχουν απομείνει).Οι περισσότεροι που λερώνουν τους τοίχους (εξαιρουμένων των όμορφων έργων τοιχογραφιών), δεν ανήκουν, κομματικά και ιδεολογικά πουθενά (άλλο τι λένε...). Ούτε στους εαυτούς τους δεν είναι ικανοί να ανήκουν, έχοντας την τρομερή ψευδαίσθηση και αυταπάτη πως με αυτόν το τρόπο προβάλουν «αντίσταση»...!Και από την άλλη μη ξεχνάμε, τα τελευταία χρόνια, την νέα μόδα, τον γκραφιτοτουρίσμό!...(Ας μην ήταν φτηνή η RYNAIR και σου έλεγα εγώ!...).https://www.lifo.gr/articles/athens_articles/187689/gkrafitotoyrismos-h-nea-mastiga-tis-athinasΥ.Γ.: Από την άλλη βρε φιλαράκι, είσαι σίγουρος ότι πας στα Εξάρχεια και όχι κάπου άλλου;... ..τα Εξάρχεια είναι μια συνοικία-σύμβολο του αριστερού χώρου από πάντα (ανέκαθεν). Το γράφω αυτό γιατί ωρύεσαι με την... αριστερίλα. Οπότε τι πας να κάνεις εκεί αφού σου την σπάει η αριστερά;;;(Αν και το φαινόμενο των μουτζουρωμένων τοίχων δεν συναντάται μόνο στα Εξάρχεια, αλλά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου την Αθήνας).Υ.Γ.2: Τα Εξάρχεια, κακά τα ψέματα, έχασαν την γοητευτική, αντισυμβατική αίγλη που είχαν κάποτε, έχοντας πάψει να τα επισκέπτονται ακόμη και οι, για χρόνια, θαμώνες τους. Πολλά ιστορικά στέκια έχουν κλείσει.
Τι είναι αυτά που λες φίλε μου, είσαι σοβαρός? Όταν πήγαινα πιτσιρικάς με τα μαλλιά και τα άρβυλα, υποτίθεται αναρχικός δήλωνα, από τότε μεγάλωσα διάβασα και κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τίποτα, ούτε αριστεροί ούτε δεξιοι, τίποτα απολύτως, κάτι απόγονοι καιροσκόπων κλεφτοκοταδων είναι όλοι τους σε αυτό εδώ το δείγμα χώρας που λέγεται χαριστικα Ελλάδα, και πουλάνε το παραμύθι για να τα τσεπωνουν από όλους, αυτοί εδώ έτσι όπως κάνουν αν η Ευρώπη τους πει κάντε τους κλόουν για να σας δώσουμε τα δάνεια θα το κανουν, οπότε αυτά περί αριστεράς κλπ σε παρακαλώ αλλού, δεν είμαι ενταγμένος πουθενά, υποστηριζω μόνο τους λογικούς όπου τους βρω γιατι δεν τους βρίσκεις και εύκολα έτσι όπως είναι η κατάσταση εδώ πέρα.